Silkin hoito

Koska silkki koostuu samoista perusaineista kuin ihmisiho, sitä pitää myös hoitaa yhtä hyvin kuin ihoa.

Silkkivaatteet on hyvä suojata hieltä, hajuvesiltä ja deodaranteilta. Niistä syntyviä tahroja on hyvin vaikea saada pois silkistä.
Käytön jälkeen silkkivaate on hyvä ripustaa raikkaaseen ilmaan tuulettumaan. Silkkejä ei ole kuitenkaa hyvä säilyttää likaisina, vaan ne kannattaa pestä heti tarpeen vaatiessa.

Silkkituoteet pestään joko kemiallisesti tai käsin. Kemiallisessa pesussa silkki vaatii hellävaraisen P-pesun. Ennen kuin arvokkaan silkkitektiilinsä antaa pesulan hoitoon, kannattaa varmistaa, että siellä on materiaalin vaatimaa kokemusta ja taitoa. Vesipesussa kannattaa käyttää pesuaineita, joka on suunniteltu valkuaisainekuiduille.

Tenestar on hyvä silkin pesu- ja hoitoaine. Se on suuniteltu nimenomaan silkille. Tenestar on hellävarainen ja neutraali pesuaine, joka hajoaa luonnossa.

Kotioloissa silkki pestään yleensö käsin. Koneessa saa pestä ainoastaan sellaiset silkkituotteet, joiden hoito-ohjeetiketissä on siitä maininta. veden tulee olla kylmää tai haaleaa korkeintaan +35℃.
Silkkiä ei saa hangata pesussa; kevyt puristelu riittää. Pesun jälkeen vaate huuhdotaan hyvin. Silkkivaatetta ei saa kuivata auringossa eika lähellä lämpöpatteria tms.

Jotta mulperisilkkikankaat saatisiin pysymään oikeissa mitoissaan, ne silitetään kosteina nurjalta puolelta silitysraudan säädöllä "silkki". Villisilkkikankaat silitetään kuivina.
Silkkituotteita ei saa kostuttaa sumuttimella, koska niihin voi jäädä vesijälkiä, joita on joskus vaikea saada pois.

Hyvä silkkituote todella maksaa itsensä takaisin huolellisella hoidolla ja tuottaa yhä uudelleen iloa jäljittelemättömillä ominaisuuksillaan.
silkki.com info@silkki.com +358 400 612069
Teerimäentie 32 08350 Lohja Finland
Silkworld Oy, Y-tunnus 2034505-7
Tilinumero: FI26 4006 0010 1894 27 BIC: ITELFIHH Länsi-Uudenmaan Säästöpankki